Woodside High School 
Woodside, CA
IMG_2043.jpg
Project Description

In this renovation project, BASE worked with Woodside High School administration to modify their existing courtyard amphitheater space to work better for their students. Due to the volume of students regularly gathering under the shade of the existing mature trees, a space once covered with lawn and planting had become a compacted and run down. 

 

A series of wood deck platforms were designed to serve as extension of the existing amphitheater space while keeping students off of the bare soils to protect the existing tree roots from further compaction. By utilizing the existing concrete walls of the amphitheater and a series of new helical piers as part of the deck structure, we were able to minimize disturbance around the existing mature trees during construction. 

 

In designing the new deck structure, BASE was careful to consider comfortable seating height  for the different platforms while meeting ADA regulations around tripping hazards and fall heights. Thermally modified wood, a more sustainable alternative to tropical hardwoods, was selected as the decking surface.   

client. Sequoia Union High School District

team. BASE Landscape Architecture

         Blach Construction

         Hohbach-Lewin 

         RMA Irrigation

year completed. 2020

size. 15,000 sq. ft.